Pametne baterijsko napajane naprave

INDA je specialist na področju razvoja pametnih baterijsko napajanih elektronskih komunikacijskih naprav. Naša strokovnost se dokazuje predvsem na razvoju pametnih plinskih elektronskih številčnikov, ki so srce pametnih plinskih števcev in so elektronske naprave z izjemno nizko porabo energije (naprave delujejo z baterijskim napajanjem, ob tem pa še vedno zagotavljajo več kot 15 let stalnega delovanja ob polni funkcionalnosti). Tudi druge naprave, ki jih razvija INDA, še posebej na področju pametnih števcev in IoT (ang. Internet of Things), kot so AMR moduli, DRAGO IR sonda, INDA Data Logger itd., so bile razvite na osnovi zadnjega stanja tehnologije na teh področjih.

Programska oprema in analiza AI

INDA d.o.o. je bilo v svoji dolgi zgodovini vedno razvojno orientirano podjetje, ki je bilo v glavnem usmerjeno v razvoj programske opreme. Razvoj elektronskih naprav (strojne opreme in vgrajene programske opreme) smo “dodali” šele pred 13 leti in s tem naredili ponudbo INDE popolno. Razvoj programske opreme pa je bil in ostal osnovan na izjemnem profesionalizmu in prilagodljivosti naših strokovnjakov. V dolgi zgodovini je bila INDA vključena v projekte z različnih področij, od računovodskih aplikacij, SCADA sistemov, industrijske avtomatizacije, optimizacije proizvodnih procesov, IoT sistemov in zadnje čase tudi v področje umetne inteligence (ang. AI = Artificial Intelligence).
Razvoj na področju vgrajene programske opreme, še posebej pa na področju pametnih števcev, zahteva zelo natančno definirane procese preverjanja (testiranja) in potrjevanja funkcionalnosti razvitih naprav.

Razvoj strojne in vgrajene programske opreme

Naša ekipa izkušenih, visoko usposobljenih in dobro organiziranih inženirjev je že večkrat dokazala svojo strokovnost na področju razvoja naprednih elektronskih naprav, tako na področju strojne opreme, kot na področju vgrajene programske opreme (ang. Embedded programming). Ob razvoju pametnih števcev in z njimi povezanih naprav za naše poslovne partnerje, smo odprti za sodelovanje na projektih, ki vključujejo razvoj inovativnih naprav, na katerih lahko pokažemo in dokažemo naše znanje in izkušnje.

INDA Smart Factory

INDA ima več kot dve desetletji izkušenj na področju industrijske avtomatizacije, sledenja proizvodnji in optimizacije proizvodnih procesov. Nenazadnje je bilo podjetje ustanovljeno daljnega leta 1999 z imenom Industrial Automatics d.o.o. in smo se kasneje preimenovali v INDA. Vas lahko razvijemo informacijski sistem s področja podpore in optimizacije serijske proizvodnje, saj smo nabirali izkušnje na praktično vseh področjih danes moderne industrije 4.0.
Programska oprema za avtomatski zajem podatkov, vključen v sistem MES (ang. Machin Execution System) – INDA je razvila sisteme za nadzor in optimizacijo učinkovitosti proizvodnje v realnem času – najbolj znan tak produkt je sistem INDA Factory.

Razvojno-raziskovalni projekti

Kot razvojno podjetje sodeluje INDA pri mednarodnih razvojno-raziskovalnih projektih, kot na primer pri projektu “Zeasar”, pri katerem je v sodelovanju s Tehnološko univerzo v Dortmundu razvila uspešen prototip s področja e-mobilnosti: polno delujoč pametni sistem za nadzor polnjenja električnih avtomobilov na domovih. Na tem projektu je ekipa INDE uspešno vodila razvoj elektronike (komunikacijski moduli), merilne tehnike, kot tudi razvoj oblačne programske opreme s povezavo (komunikacijo) do splošno dostopnih IoT naprav (npr. pametna vtičnica, gospodinjski pametni števec električne energije itd.).

Testni laboratorij

Produkti, ki sodijo v “območje pametnih števcev” (ang. Smart Metering), so izredno kompleksne in sofisticirane naprave, ki so podvržene temeljitemu preverjanju in verifikaciji neodvisnih inštitutov, saj so namenjene za večletno delovanje (do 15 let pred menjavo baterije). Vključujejo kompleksne varnostne funkcionalnosti in morajo vedno izpolnjevati zelo natančne zahteve in specifikacije, preden se jih lahko uporabi na trgu. INDINI kupci (oz. partnerji) in pooblaščeni inštituti za preverjanje ustreznosti produktov s področja pametnih števcev tako potrebujejo obsežna, temeljita in natančna poročila o testiranju izdelkov, testnih procedurah, ki se uporabljajo med testiranjem, rezultatih testiranj in dokazila, da izdelki, ki jih INDA razvija, izpolnjujejo zahtevane funkcionalnosti. Prav zaradi te zahteve je INDA odprla poseben oddelek za preverjanje delovanja razvitih naprav – Testni laboratorij, ki je najprej pridobil izkušnje na najzahtevnejšem področju pametnih števcev, kasneje pa ga je INDA integrirala v ostala svoja razvojna področja. Testni laboratorij s svojimi bogatimi izkušnjami, preverjeno organizacijo in neizpodbitno učinkovitostjo pa svoje storitve ponuja tudi drugim razvojno-raziskovalnim organizacijam na trgu.